Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61836 |
Ingredience
3 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Olej rostlinný |
50 g | Paprika zelená |
3 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 931,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 97,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 46,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl, přidáme olej a teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich asi půl centimetru tenké placky. |
2 | Papriku nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem. Dvě lžíce směsi papriky a sýru dáme na každou placku, kterou zabalíme do kuličky a znovu rozválíme na placku silnou asi 1 centimetr. |
3 | Naplněné placky opékáme na sucho na pánvičce z každé strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědí skvrnky. |
Poznámka
Eidam můžeme nahradit jiným tvrdým nebo polotvrdým sýrem podle vlastní chuti nebo podle toho, jaký máme k dispozici, stejně tak papriku můžeme použít červenou nebo oranžovou. Servírujeme se lžící zakysané smetany nebo jiné oblíbené omáčky.