Jednoduchý recept

Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 61836

Ingredience

3 g Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 ml Olej rostlinný
50 g Paprika zelená
3 g Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
13% Sacharidy 47 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 293 mg
40% Bílkoviny 22 g

Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl, přidáme olej a teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich asi půl centimetru tenké placky.

2

Papriku nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem. Dvě lžíce směsi papriky a sýru dáme na každou placku, kterou zabalíme do kuličky a znovu rozválíme na placku silnou asi 1 centimetr.

3

Naplněné placky opékáme na sucho na pánvičce z každé strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědí skvrnky.

Poznámka

Eidam můžeme nahradit jiným tvrdým nebo polotvrdým sýrem podle vlastní chuti nebo podle toho, jaký máme k dispozici, stejně tak papriku můžeme použít červenou nebo oranžovou. Servírujeme se lžící zakysané smetany nebo jiné oblíbené omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept